Кадър БНТ, архивЕксперт обясни какво негативно влияние могат да окажат санкциите

...
Кадър БНТ, архивЕксперт обясни какво негативно влияние могат да окажат санкциите
Коментари Харесай

Безлов: Законът Магнитски може да изтрие до 50 процента от приходите на някои наши футболни клубове

Кадър Българска национална телевизия, списък

Експерт изясни какво негативно въздействие могат да окажат глобите от закона " Магнитски " върху български тимове по футбол. Санкциите по закона Магнитски, които обгръщат и обвързваните лица, може да изтрият до 40 – 50 % от приходите на някои наши футболни клубове и ще засегне съществено рекламния пазар в този спорт. Това предвижда Тихомир Безлов, старши анализатор в Центъра за проучване на демокрацията, в изявление за БНР.

„ Все още има неизясненост какви ще са следствията и рестриктивните мерки за фирмите, като да вземем за пример за спонсора на футболната Първа лига и на ЦСКА 1948, тъй като не е ясно какво тъкмо ще реши финансовото министерство. Проблемът е, че липсва специфичен закон, обвързван с тази обстановка. Но от опита на други страни в Европа се вижда, че постоянно обвързваните лица нямат особена виновност по тази причина, че са попаднали в тези описи “, изясни Безлов.

„ Проблемът е, че футболът в страната е доста мощно доминиран от хазартните компании. За мен е проблем и че една и съща компания спонсорира шампионата, а устоя и футболен клуб “, посочи той. По мотив на " Левски " и обещанията на кандидат-собственика Джоузеф Диксън, Безлов съобщи: „ Много мътна обстановка! Хора, които следят " Левски " от вътрешната страна, са скептични. Ако вкара тези 5-6 милиона, които са от изключителна значимост за " Левски ", ще значи, че има някаква действителност в тази оферта. “ Каква е икономическата логичност да станеш притежател на футболен клуб в България? Това е проблем от 90-те години. Защото няма директна икономическа изгода, а се пробвате по този метод посредством политиката да получите стопански преимущества. Така беше с Михаил Чорни, Васил Божков, с Мултигруп, с Прамод Митал и " Кремиковци ", добавя Безлов, пише 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР